Manitoba BIO Antico Molino Rosso 5000 g
Najlacnejšie ponuky (1)
Popis produktu
Parametre produktu
Parametre produktu
Popis produktu
Manitoba múka si v domácnostiach našla pevné miesto. Názov Manitoba je odvodený od domorodých obyvateľov kanadskej oblasti Manitoba. Táto múka je špeciálna v tom, že počas miesenia a pečenia vytvára veľké množstvo lepku. V Taliansku vďaka Manitobe vytvárajú typickú “silu cesta” a pečú legendárne croissanty či bagetky.Tajomstvo múky spočíva vo vysokom percente nerozpustných proteínov, glutenínu a gliadínu (75%). Pri kontakte s vodou začne gliadín produkovať lepok. Lepok vytvorí pevnú, elastickú sieťku umožňujúcu stúpanie cesta a tvorenie “bubliniek” zodpovedajúcich za jemnosť, nadýchanosť cesta.Múka Manitoba je jednou z hlavných ingrediencií pri výrobe špeciálneho chleba, pizze a celkovo pomalého kvasenia. Svoje využitie si našla pri špeciálnom pečení - Panettone, Pandoro, Colomba, Bomboloni. Manitobu sme si zamilovali pri pečení francúzskych bagiet Bageuette a indických Chapati. Biopotraviny eshop spolupracuje aj s uznávaným kuchárom p. Willmann, ktorý z múky vytvoril úžasnú kváskovú žemľu pre The CUT v Auparku v Bratislave.Manitoba múka sa vyrába mletím pšenice Manital v mlyne Antico Molino Rosso. Pšenica Manital sa pestuje priamo v Taliansku a Nemecku. Upozorňujeme na skladovanie múk - Po zakúpení 5kg balenia je potrebné múku ihneď presypať do vlastnej uzatvárateľnej nádoby na múku (sklo, plastový box) a uskladňovať pri teplote do 24°C a max. vlhkosti 60%. Takéto 5kg balenie slúži len na prepravu k vám a nie na uskladňovanie múky. Biologické múky neobsahujú žiadne stopy pesticídov či herbicídov, preto priťahujú potravinové mole a rôznych škodcov.TIP: Manitoba z mlynu Antico Molino Rosso sa osvedčila aj pri kváskových makovkách, ktoré pečie s láskou kvásková odborníčka Lenka Mančíková. Viac na stránke zdravepecenie.sk. Ak vaše srdce túži po poriadnom zážitku, odporúčame aj Panettone s kváskom od Silvie Horeckej.Ak poznáte lievito madre, tak odporúčame vyskúšať recept na španielsku Ensaimadu podomácky alebo čokoládovu babku z kvásku od nelkafood.sk, ktorá takisto odporúča Manitobu z mlynu Antico Molino Rosso.Manitobu z mlynu Antico Molino Rosso odporúča aj kvásková špecialistka Petronela z mykitchendiary.sk a pravidelne ju využíva vo svojich úžasných receptoch.Odporúčame: Už ste vyskúšali našu novinku? Zdravšia verzia Manitoby mletá na kamennom mlyne.“Za kvalitnými produktami hľadajte osobný prístup, nie certifikáty - tie sú len bonusom.”Myšlienkou rodinného eshopu dobrio.sk je žiť udržateľne s úctou k prírode a ponúknuť zákazníkom z každého rožka troška. Všetky produkty prešli skrz naše ruky i domácnosť. Výrobcov osobne poznáme a ak sa nám produkt nepozdáva, miesto na našom eshope si nenájde. Ak hľadáte aj produkty predávané s láskou, s BIO nákupmi jednoducho nie je o čom.Zloženie: pšeničná múka hladká (tip 0) zo pšenice Manital* *=BIOAlergény: Obsahuje lepok. Môže obsahovať sóju a sezam.Pekárske parametre: W 380/400, P/L 0,6Výživové hodnoty na 100gEnergia: 1472 kJ (347 kcal)Tuky: 1 gz toho nasýtené: 0,4 gSacharidy: 69 gz toho cukry: 0,8 gVláknina: 3 gBielkoviny: 14 gSoľ: 0,01 gHmotnosť: 1kg, 5kg, 25kgKrajina pôvodu: EU (Taliansko a Nemecko)Výrobca:Antico Molino Rosso s.r.l.Via Bovolino 1IT - Buttapietra (VR)
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.
Hodnotenia produktu
, zakúpené v DOBRIO
Výborná múka na kváskovanie
, zakúpené v DOBRIO
- Veľmi kvalitná ju
, zakúpené v DOBRIO
- vysoko lepok
- pekna struktura vysledneho peciva
- prijemna praca s cestom z tejto muky
- vyssia cena, nebudem kupovat casto
, zakúpené v DOBRIO
- najlepsia a silna muka
, zakúpené v DOBRIO
- Výborná muka
, zakúpené v DOBRIO
- Kvalitná múka
, zakúpené v DOBRIO
- Pečiem len krátko s Manitobou, je dobrá a s cesto sa super pracuje, chlebík je očkatý a chutný! Doposiaľ som piekla len z múk dostupných v našich obchodoch bežne, ale využila som kód na stránke Petronely a objednala som si už druhý raz a neľutujem!
, zakúpené v DOBRIO
- Veľmi kvalitná a silná múka
, zakúpené v DOBRIO
najlepšia múka
, zakúpené v DOBRIO
- Silná múka