Manitoba múka si v domácnosti kváskových žienok našla pevné miesto. Názov Manitoba je odvodený od domorodých obyvateľov kanadskej oblasti Manitoba. Táto múka je špeciálna v tom,...
4,8 €
Doprava 2,5 €,Na sklade
Garantovaný nákup z DOBRIO.
Zoradiť:
Najlacnejšie ponuky (1)
Na sklade • 1 variant2,5 €100 % • 1 018×Ďalšie informácie
Manitoba múka si v domácnosti kváskových žienok našla pevné miesto. Názov Manitoba je odvodený od domorodých obyvateľov kanadskej oblasti Manitoba. Táto múka je špeciálna v tom,...
Výborná múka na pečenie, výborne kvasné vlastnosti, velmi dobre výrobky sa s nou dajú robit, vydrži pečivo a chlie dlhšie makké
Parametre produktu
Množstvo
1000 g
Bio
áno
Popis produktu
Manitoba múka si v domácnosti kváskových žienok našla pevné miesto. Názov Manitoba je odvodený od domorodých obyvateľov kanadskej oblasti Manitoba. Táto múka je špeciálna v tom, že počas miesenia a pečenia vytvára veľké množstvo lepku. V Taliansku vďaka Manitobe vytvárajú typickú “silu cesta” a pečú legendárne croissanty či bagetky.
Tajomstvo múky spočíva vo vysokom percente nerozpustných proteínov, glutenínu a gliadínu (75%). Pri kontakte s vodou začne gliadín produkovať lepok. Lepok vytvorí pevnú, elastickú sieťku umožňujúcu stúpanie cesta a tvorenie “bubliniek” zodpovedajúcich za jemnosť, nadýchanosť cesta.
Múka Manitoba je jednou z hlavných ingrediencií pri výrobe špeciálneho chleba, pizze a celkovo pomalého kvasenia. Svoje využitie si našla pri špeciálnom pečení - Panettone, Pandoro, Colomba, Bomboloni. Manitobu sme si zamilovali pri pečení francúzskych bagiet Bageuette a indických Chapati. Biopotraviny eshop spolupracuje aj s uznávaným kuchárom p. Willmann, ktorý z múky vytvoril úžasnú kváskovú žemľu pre The CUT v Auparku v Bratislave.
Manitoba múka sa vyrába mletím pšenice Manitol v mlyne Antico Molino Rosso na základe našej objednávky, takže vám garantujeme maximálnu čerstvosť múky. Pšenica Manitol sa pestuje priamo v Taliansku a Nemecku.
Použitie: Spracujte múku s kváskom. Nechajte kysnúť cca 18 - 20 hodín.
Zloženie: pšeničná múka tip „0“* *=BIO
Alergény: Obsahuje lepok. Môže obsahovať stopy sóje a sezamu.
Hmotnosť: 1kg
Skladovanie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.
Krajina pôvodu: poľnohospodárstvo EU (Taliansko a Nemecko) - má všetky organoleptické a kvalitatívne vlastnosti rovnaké ako originálna múka zo pšenice tipu Manitol vypestovaná v provincii Manitoba v Kanade.
Testovanie kvality múky: Každá šarža je dôkladne testovaná chemicky, makrobiologicky a pod.
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.