AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 5000 g
AIDA 3.3 BIO Antico Molino Rosso 5000 g
Odporúčané ponuky (1)
Popis produktu
Parametre produktu
Recenzie
Parametre produktu
Popis produktu
Manitoba múka si v domácnosti našla pevné miesto. Čo takto ale vyskúšať zdravšiu verziu Manitoby? Predstavujeme vám AIDA 3.3, ktorá je vlajkovou loďou mlyna Antico Molino Rosso.V čom je AIDA 3.3 revolučná? Polozrnná múka typ 1 sa vyznačuje spracovateľnosťou ako hladká múka, ale výživovými vlastnosťami podobnými celozrnnej múke. Múka sa vyrába mletím celého zrna (vrátane otrúb a klíčka) na kamennom mlyne pri pomalých otáčkach. Následne sa múka preosieva a oddeľujú sa najväčšie granule. Napriek tomu, múka obsahuje väčšinu častí otrúb (vláknitých zložiek) a celý klíčok, čo sú vlastne najvýživnejšie časti zrna. Takže polozrnná múka typu 1 obsahuje celý klíčok, presne tak ako celozrnná múka.Tajomstvo múky AIDA 3.3 spočíva vo vysokom percente nerozpustných proteínov, glutenínu a gliadínu (75%). Pri kontakte s vodou začne gliadín produkovať lepok. Lepok vytvorí pevnú, elastickú sieťku umožňujúcu stúpanie cesta a tvorenie “bubliniek” zodpovedajúcich za jemnosť, nadýchanosť cesta.Múka AIDA 3.3 je jednou z hlavných ingrediencií pri výrobe špeciálneho chleba, pizze a celkovo pomalého kysnutiu (36 až 72 hod).Svoje využitie si našla pri špeciálnom pečení:Pizza: okrúhla alebo na plechu - kysnutie 36 - 72 hodínSlané: buns, bagel, panbocconi, ciabatta, francesini, baguette, focacce, chleby - kysnutie 36 - 72 hodínSladké: brioches, panettone, colomba - kysnutie 36 - 72 hodínAká je to polozrnná múka typ 1?Polozrnná múka typ 1 sa vyznačuje spracovateľnosťou ako hladká múka, ale výživovými vlastnosťami podobnými celozrnnej múke. Múka sa vyrába mletím celého zrna (vrátane otrúb a klíčka) na kamennom mlyne pri pomalých otáčkach. Následne sa múka preosieva a oddeľujú sa najväčšie granule. Napriek tomu, múka obsahuje väčšinu častí otrúb (vláknitých zložiek) a klíčka, čo sú vlastne najvýživnejšie časti zrna. Takže polozrnná múka typu 1 obsahuje celý klíčok, presne tak ako celozrnná múka.Aby sa zabezpečila maximálna kvalita, tak každá fáza výberu a čistenia obilnín podlieha prísnej kontrole. Obilie sa mechanicky čistí a zomletú múku kontrolujú odstraňovače kameňa a 2 optické triediče, to všetko pre maximálnu kvalitu. Navyše každá šarža múky sa testuje z pohľadu chemických a makrobiologických ukazovateľov. Proces mletia na kamennom mlyne prebieha pomaly pri 80 ot/min, takže múka nepresiahne teplotu 45°C. Múka si zachová všetky organoleptické vlastnosti čerstvej múky a všetky živiny, ktoré sa nachádzajú v klíčku.Biologické celozrnné múky pochádzajú z mletia celých zŕn, ktoré neboli ošetrené syntetickými pesticídmi a sú pre náš organizmus veľmi dôležité ako zdroj vlákniny (otrúb). Ak si vyberiete celozrnnú múku, tak odporúčame len takú, ktorá pochádza z ekologického poľnohospodárstva.Upozorňujeme na skladovanie múk - Po zakúpení 5kg balenia je potrebné múku ihneď presypať do vlastnej uzatvárateľnej nádoby na múku (sklo, plastový box) a uskladňovať pri teplote do 24°C a max. vlhkosti 60%. Takéto 5kg balenie slúži len na prepravu k vám a nie na uskladňovanie múky. Biologické múky neobsahujú žiadne stopy pesticídov či herbicídov, preto priťahujú potravinové mole a rôznych škodcov.AIDA = biologické polozrnné múky mleté na kamennom mlynePoužitie: Spracujte múku s kváskom. Nechajte kysnúť cca 36 - 72 hodín.Zloženie: múka zo zmesi talianskej mäkkej pšenice a zrna Manitol (Manitoba) * *=BIOAlergény: Obsahuje lepok. Môže obsahovať stopy sóje a sezamu.Technické údaje: polozrnná typ 1, W 310/330, P/L 0,63 - 0,68Hmotnosť: 1kg, 5kg (po zakúpení ihneď presypať do vlastných nádob)Krajina pôvodu: Taliansko, Nemecko (Manitoba)Skladovanie: Skladovať v suchom a chladnom mieste (do 24°C).Testovanie kvality múky: Každá šarža je dôkladne testovaná chemicky, makrobiologicky a pod.TIP. Túto múku testuje pre vás Petronela z kvásky jednej plavovlásky - objavte unikátne recepty.“Za kvalitnými produktami hľadajte osobný prístup, nie certifikáty - tie sú len bonusom.”Myšlienkou rodinného eshopu bionakupy.sk je žiť udržateľne s úctou k prírode a ponúknuť zákazníkom z každého rožka troška. Všetky produkty prešli skrz naše ruky i domácnosť. Výrobcov osobne poznáme a ak sa nám produkt nepozdáva, miesto na našom eshope si nenájde. Ak hľadáte aj produkty predávané s láskou, s BIO nákupmi jednoducho nie je o čom.
Pozrite sa, kde môžete produkt kúpiť:
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.
Hodnotenia produktu
, zakúpené v DOBRIO
Výborná múka na chlebík, chuťovo je chlebík vynikajúci, s cestom sa dobre pracuje a dobre sa vymiesi, lepok drží, takže sa cesto neroztečie. Jednoznačne jedna z najlepších.
, zakúpené v DOBRIO
- Najlepšie múka čo som mala
, zakúpené v DOBRIO
Toto je istota, múka, ktorá doma musí byť.
, zakúpené v DOBRIO
- Kvalitná muka
, zakúpené v DOBRIO
Najlešie na chlieb a bagety
, zakúpené v DOBRIO
úžasná kombinácia múk, už mám druhé balenie. Je to proste jednička u mňa
, zakúpené v DOBRIO
- Super múky
, zakúpené v DOBRIO
- Moja stalica na kvaskove chleby, peciem z nej aj bagety, velmi dobre sa s nou pracuje, cesto je krasne nadychane a chlieb ma pekne velke oka.
Vynikajuca muka
, zakúpené v DOBRIO
- Vyborne sa z nej pecie, s cestom sa velmi dobre pracuje, netrha sa, na kvaskovanie uplne fantasticka.
- Chlieb aj rozky boli fantasticke, nadychane s peknymi dierkami.
- Muka je velmi kvalitna.
Vyborna muka.
, zakúpené v DOBRIO
dobre sa mi z nej pečie