Mlyn trenčan ražná múka chlebová na kváskovanie 1 kg
Mlyn trenčan ražná múka chlebová na kváskovanie 1 kg
Najlacnejšie ponuky (1)
Popis produktu
Parametre produktu
Recenzie
, zakúpené v Valachshop
Je to výhodná kúpa pre tých čo si doma vyrábajú ražný kvások.Nie každý obchod tieto ražné chlebové múky predáva.
, zakúpené v Valachshop
rada ju používam, chlebík sa vydarí
, zakúpené v Valachshop
- výborná múka na kváskovanie - rozkvas
Parametre produktu
Popis produktu
CHLEBOVÁ MÚKA obsahuje len jadro zrna, označuje sa aj ako polosvetlá či stredná. Oproti bielej múke obsahuje viac bielkovín, tvorí nelepivé cesto a chuť upečených produktov je robustná, striedka je pórovitejšia v porovnaní s hladkou múkou.
MLYN TRENČAN má už vyše 20 ročnú tradíciu, melie slovenské zrno, a je jedným z najmodernejších mlynov na Slovensku. Vďaka centrálnemu riadeniu počítačom je maximálne efektívny, bezpečný a dodržiava vysoké hygienické štandardy. Múky, ktoré mlyn prináša, sú zo slovenskej pšenice, spracované v slovenskom mlyne, pod dohľadom skvelých slovenských mlynárov a všetkých ľudí pracujúcich v mlyne. Za každým kilom stojí mnoho Sloveniek a Slovákov, ktorí sa pričinili na jeho výrobe - od tých, ktorí siali až po tých, čo ju vyložili na poličku v obchode.
Múky z Mlynu Trenčan sú 100%-né slovenské múky s certifikovaným označením kvality. Celá edícia múk na kváskovanie získala Ocenenie Slovak kvality – Značka Slovak kvality je vlastníctvom Ministerstva poľnohospodárstva a rozvoja vidieka SR, ktorého “prioritou je od začiatku zviditeľniť domáce kvalitné výrobky a posilniť tak ich konkurencieschopnosť na domácom trhu.” (Viac o značke kvality tu).
Na každom balíčku nájdete osobný odkaz, pretože filozofia kváskovania spočíva v láske k rodine, tradíciám a ku kvalitnému jedlu. Odkazy sú rôzne, obmieňajú sa, sú takou malou radosťou, ktorá dodá každému dňu teplo a iskru. Viete prečo sú múky na kváskovanie tak jedinečné?
Samotné kváskovanie je záležitosť slovenskej tradície, a preto je skvelé, keď kváskujeme z ozajstnej slovenskej múky. Obilie pochádza od domácich pestovateľov, z každej cisterny sa vzorky skúmajú v laboratóriu, aby sa dosiahla najvyššia kvalita. Prvotriedne technológie mletia a balenia, skladovanie zrna aj múky, to všetko sa realizuje priamo v Mlyne Trenčan. Takýmto spôsobom sa podporujú slovenskí poľnohospodári a vytvárajú sa pracovné miesta, keďže žiadny krok výroby neprebieha v zahraničí.
Unikátne obaly sú takisto vyrobené na Slovenku, sú jasné a prehľadné a to tak, že môžete poslať do obchodu manžela, a nemusíte sa báť, že prinesie zlú. Zároveň je na každej napísané, na čo je najvhodnejšia, či na chlebík, či skôr na jemné pečivo.
Ako by to bolo, keby výrobcovia svoj produkt poriadne neotestovali? Daniela a Naty počas celej fázy vývoja skúšali múky na kváskovanie na rôznych overených receptúrach aj na zakladaní kváskov, aby spĺňali najvyššie kritériá pre prácu s kváskovým chlebom.
Ďalšie nezávislé testovanie v akreditovanom laboratóriu prebehlo v roku 2018, kde výrobcovia dostali pochvalu od pracovníkov za vynikajúce bio-technologické parametre, ktoré sú uvedené na bočnej strane každého obalu múky.
Okrem toho, že sa s múkami výborne kváskuje, skvele fungujú aj s inými kypridlami: kvasnicami, práškom do pečiva, vínnym kameňom a jedlou sódou.
Múky sú bez prídavných látok /GMO,aditíva, pesticídy/, obilie sa melie čo najšetrnejšie, aby všetky pozitíva obilia zostali v múke, preto je jej kvalita naozaj prvotriedna.
Prečo je lepší kváskový chlieb?
Kváskový chlieb je pripravený bez prídavných látok, bez chémie. Dá sa upiecť z troch surovín - múka, voda a soľ. Je ľahšie stráviteľný – vďaka baktériám mliečneho kvasenia, ktoré pomáhajú rozkladať škroby a bielkoviny prítomné v múke. Znamená to, že po zjedení kváskového chleba vám už nebude bývať ťažko na žalúdku, ani vás nebude nadúvať. Vydrží aj celý týždeň, pretože pri kvasení vzniká kyselina mliečna, ktorá chlieb prirodzene konzervuje. Kvasinky produkujú oxid uhličitý, ktorý robí cesto nadýchaným. A nakoniec, kváskový chlieb chutí famózne, krásne vonia, má chrumkavú kôrku a vláčnu striedku.
Zloženie: 100% raž siata. Obsahuje glutén.
Skladujte v suchu pri teplote 15 – 18°C.
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.
Hodnotenia produktu
, zakúpené v Valachshop
Je to výhodná kúpa pre tých čo si doma vyrábajú ražný kvások.Nie každý obchod tieto ražné chlebové múky predáva.
, zakúpené v Valachshop
rada ju používam, chlebík sa vydarí
, zakúpené v Valachshop
- výborná múka na kváskovanie - rozkvas
, zakúpené v Valachshop
- kvalitná múka
- kvások z tejto múky je kvalitný
- je stále dostupná - netreba meniť múku kvôli nedostupnosti
Pôvodne som začal používať inú múku, ale v obchode mala často výpadky. To samozrejme neprospelo kvásku. Odkedy používam túto múku sa mi nestalo, že by bola nedostupná. Múka je kvalitná a chlieb z nej je vynikajúci. Kupujem ju cez internet vo valachshop.sk a doručovať si ju dávam do Z-boxu. Všetko funguje ako má
, zakúpené v Valachshop
ok na odporúčanie kamošky. Ona je spokojná s múkou a aj ja už som s ňou spokojná :-)
, zakúpené v Valachshop
s produktom som spokojný - nakupujem opakovane
, zakúpené v Valachshop
- Rýchle dodanie
, zakúpené v Valachshop
Jediná múka, ktorá mi vyhovuje na udržiavanie vlastného kvásku
, zakúpené v Valachshop
- Je výborná pri kvaskovani
, zakúpené v Valachshop
- Odporúčam ,som spokojná