Natura produkty KONJAKOVÁ múka 100 g
Odporúčané ponuky (1)
Popis produktu
Parametre produktu
Parametre produktu
Popis produktu
Nahrádza tradičné múky, škroby a želírovacie prostriedky pri zahusťovaní zeleniny, omáčok a polievok, možno z neho pripraviť bezsacharidové pudingy a ovocné želé, možno ho použiť ako prísadu do základu koláčov zo semienkovej múky (sušiny obsah do 10% a oplatí sa pridať jednu alebo dve čajové lyžičky, 50 ml vody alebo s inou tekutinou), aby sa dosiahla konzistencia sušienok z bielej múky. V obilných múkach chýba lepok – o to je obilná múka viskóznejšia a výrobky na pečenie z nej nie sú „pilinové“. V semienkovej múke nie je lepok - čo je dobré - ale ľahko sa môže stať, že je príliš suchá, ľahko sa láme, rozpadáva, alebo ak sa pridá príliš veľa tekutiny, výsledok sa ani neupečie. Malá lyžička konjacovej múky dokáže presne toľko, aby ste upiekli sušienky/chlieb s konzistenciou
Je dokonale vhodný pre diétu tých, ktorí chcú schudnúť, keďže je nízkokalorický, takmer bez sacharidov a bez tuku. Pre tých, ktorí chcú schudnúť, sa odporúča skonzumovať aspoň 4 g múky alebo jedla z nej denne. (aspoň dvakrát 2 g múky pol hodiny pred obedom a večerou, zapiť dostatočným množstvom tekutiny)
Jeho glykemický index je veľmi nízky, takže neovplyvňuje hladinu cukru v krvi.
Pri zahusťovaní jedla ho nikdy nedávajte len tak do alebo na horúce jedlo, ktoré sa pripravuje, pretože sa z neho stane obrovská guľa. Vždy ho treba zmyť zrnitou hmotou (soľ, sladidlo) a trochou studenej tekutiny - a nečakáme na vypitie, ale za stáleho miešania pridávame do pripravovaného horúceho jedla.
Na zahustenie jedál pridajte 2-3 g koňakovej múky do 700 ml tekutiny
- Na prípravu pudingu: 4-5 g na 500-600 ml tekutiny
- Na prípravu studeného pudingu: 6 g múky na 500 ml tekutiny, necháme odstáť 30-60 minút.
- Na pečenie so semennými múkami: aj tu použijeme len 1-2 gramy múky, samozrejme s trochou (50-100 ml) viac tekutiny. Koláče a chleby vyrobené z tradičnej obilnej múky môžu mať pri použití konjacovej múky takmer rovnakú štruktúru.
Konjaková múka je vhodná ako náhrada vajec pri pečení.
- Zloženie: konjaková múka
- Krajina pôvodu: Hong Kong, Čína
Vzhľadom k tomu, že dokáže rýchlo viazať veľa vlhkosti, dbajte aby sa nedostalo do rúk deťom! Konzumovať múku samotnú, v suchom stave je zakázané kvôli nebezpečenstvu udusenia v prípade ťažkostí s prehĺtaním a nedostatočnom príjme tekutín!
Nutričné hodnoty v 100g:
Energia: 782,9KJ/187kcal
Tuky: 0,52g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,11g
Sacharidy: 3,38g
Bielkoviny: 0,91g
Vláknina: 82,79g
Soľ: 0,01g
Upozornenie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.
Pozrite sa, kde môžete produkt kúpiť:
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.
Produkt zatiaľ nemá žiadne recenzie.